Senaste inläggen

Av tulipaner - 14 oktober 2013 11:07

 
om ni tittar noga så ser ni att detta inte är ljung,det såna trassel med bollar på ,tyckte dom var lite roliga det ju alltid ljung som färgas.

Apropå det så ringde dom från lung i fredags mina spott prover hade kommit ochdå kan jag säga att det var inte mycket i dom,och sköterskan som tog emot dom undrade om det skulle räcka.och så var fallet,det var bakterier i det.så han läkarn hade skrivit ut antibiotika direkt,hoppsan tänkte jag.så jag äter nått som tar kål på infektions bakterier nu.så få se då vad min egen doktor säger om allt ,hon kommer ju i dag till jobbet.så visst var det bakterier. vet inte vad för slags ,men det var snabba papper på och behandla.här har jag gått i 1½år med det så?  kan det vara utomlands ifrån ställer jag ju mig undran,eller vad är det för nått,men svar får jag ,bra att det blir beh  

 andlat. I skogen ofelia har hoppat som en hare i gräset dom tycker det kul med nya platser,brukar åka iväg meddom då och då och testa nya vägar och nya lukter:)  

och kolla vad hittade vi inte cement ägg,bara så där efter en gång väg en bit från stan tyckte det var kul,och det tyckte hundarna oxå:)

så det finns lite av varje och upptäcka här i vår stad,jag klagar inte allt nytt blir jag glad av .ni kan ju tänka er vilken överraskning med dessa ägg bara så där vid sidan av en gång väg.

Idag kommer hund tränarn,vad det låter dumt och skriva så,det en tjeje som går en agressiv hunds ut bildning som jag provade maila pga:mina 2 svart vita äldre damer om,i och med att dom blivit påflugna bägge två,och dom har varit med om när det hänt varandra.och hon tyckte det skulle bli kul och försöka hjälpa oss.vilket jag tycker är toppen vi har våra läxor,och vi är överens om att det klart befäst ,men kan man ge det lilla så gör man det.tycker det mitt ansvar som hundägare att försöka i alal fall. nåja lite kort om det.solen tittar till här nu,om nån inge sol har så skickar jag strålar till er ,och önskar alal en bra början på veckan<3

var rädd omer /kram

ANNONS
Av tulipaner - 10 oktober 2013 15:31

 

Kärleks örten är fantastisk den blommar hela tiden,tack och lov för det ,så någonting blommar nu!

regn igår,och det blir så äckligt och fuktigt,men vi behöver det säkert!

men man gnäller ,för man vet vad vi har framför oss.sol idag och en underbar höst dag.   Ett träd i skogen tyckte det var fint,inte riktigt bra bild,men jag läger ut den ändå.den hade nått,vet inte vad.man får sina känslor ibland:)  

Blåbärs buske,den har verkligen jätte fina färger.

Går och väntar på svar vill ju veta,man känner sig som ett barn som ska till kiosken.otålig

var och såg filmen Diana ,princess of wales. är ju en beundrare av denna kvinna.Man fick sig en och anna tanke ställare hur på passad hon var med allt hon gjorde.hon var ju inte dum hon heller,en manipulerande dam.men ett hjärta va guld.hon skulle på en presentation och så säger hon bara stanna bussen,då har hon sett en kvinna vid en kyrkogård nerböjd över en grav,hon tyckte hon såg ensam och ledsen ut.så hon gick dit kramade om henne och pratade med henne ,och hon såg mycket gladare ut efter det.inte många som skulle göra det.samma med en man som var med sin dotter när hon invigde ett ställe,och hon ser en blin man ,hon går dit och sätter hans händer på sitt ansikte så han får känna på henne,dottern säger åt honom vem hon är och hans ögon blir dubbelt så stora och han blir så glad så han vet inte vart han ska ta vägen.undra hur många kungligheter som skulle göra det?!

så lite mer omtanke i vårt förhållande till andra skulle behöva bli mer ödmjukt,för vi är ju väldigt avvaktande mot främmande ,inte alla ,men många .vi svenskar är ganska stela om man nu tänker på folk runt i europa dom är mer öppna och det tilltalar mig.nu får jag väl på pälsen för detta men jag står för det.

 

Nu önskar jag er en fin helg ,och var rädd om er<3kram

ANNONS
Av tulipaner - 6 oktober 2013 23:41

 

Tack för alla lycka till och styrke kramar !

Det gick bra ,läkarn sa att dom söker efter infektioner,svårt och veta vad,fick bedövning i näsan i 2 olika sorter.en för att man inte skulle hosta så mycket och en för smärtlindring,och dom tyckte att jag var tålig.sen gav dom lugnande i dropp nålen:man slapnar tydligen av lättare i halsen ,så där lärde jag mig nått nytt,kände inget av det lungnandet,dom sa att det som att man druckit två stora whiskeyn.

nåja,så in med den lilla kameran då,och då satte jag igång och hostade jösses trodde aldrig det skulle ta slut,men när det lungnade sig kunde jag ligga och titta på mina lungor medans dom tog prov och underssökte dom. du tålig du säger dom,jag tyckte det inte var nån fara det var hostandet i början jag ogillade .  

så jag får provsvar till veckan,och det skönt och ha fått gjort den.allt har gått jätte fort har ju vart på vanlig röntgen,kontrast röntgen,sen fått en indikator insatt för att kolla om jag har tbc.och så det här då.så jag kan inte klaga på sjukvården .

och jag har fått jätte bra bemötande.så rosor får dom.    bara att dom skulle ha börjat på en gång när febern började hade jag inte behövt ha den ,för det har inte varit så kul.men det konstiga är att den är borta nu.nåja ,det är jag bara glad över:)  

Till något betydligt trevligare,skogs promenader med hundarna och dom fina höstfärgerna.det bara så underbart.så jag jobbar på och få upp min kondis nu och har köpt nya gympa skor ,så jag har stadga och ordentliga skor,nog för att det inte var nå fel på dom förra heller,dom inköptes förra året,men det trevligt med nya fräscha skor.jag tor man går fortare då:)  

Har köpt en bia bädd,dom är bar och torka av ,tvättar sönder dom vanliga,och vem tyckte inte att den var aldeles förträffligt bra:) så då köpte jag en till.så är det med dom 4 benta .  

En valpis var på besök,en minibull terrier.det tyckte lilla damen var väldigt trevligt,så det busades ute ganska ordentligt.do mandra damerna är för små för sånt med en valp så jag sätter dom i sovrummet,så det inte händer nån olycka ,och det verkar dom förstå.hundar är inte dumma,den saken är helt säker!

 

Nu hoppas jag ni får en bra början på veckan och att vi får ha vårt fin väder.

var rädd om er <3

Av tulipaner - 3 oktober 2013 15:52

 

Tänk vad bra man kan gömma sig bakom höga perenner!

Imorgon ska jag på bronkoskopi,då tittar dom in i lungan med sån mikrofiber slang eller vad man ska kalla det för.dom går in genom näsan och svalget sen lungan.det tar bara 15-20 minuter.så jag hoppas det går okay!  

Mitt hjärt träd ett litet här och där.Gillar hjärtan,har alltid gjort:)  

Finns små blommor som kämpar på,men det ju sol nu så dom trivs.Dahliorna frös så rötterna är upp tagna ,vad fort det går hörni.  

En liten flicka i skogen igår,det skönt och låta dom få hoppa över kvistar och grenar ,så skönt dom sov sen:)

Nu önskar jag alla en jätte fin helg! och var rädd om er<3

Av tulipaner - 1 oktober 2013 17:07

 

Spanaren här kommer frön flygandes till dig,och dom som vill ha .

vi har haft våran första frost natt ,och dahliorna blev väldigt ledsna:(

Men vi har ju ljungen att sätta ut ,så vi behöver ju inte vara utan blommor om nu ljung räknas till det vilket jag inte tror.

Kan inte fata har så mycket och göra hela tiden,och det allt möjligt från hund träning till blomm flyttning till gardin bytning ,för det blev inge bra,kanske ni känner igen det .hälsa på grannen ,prata i telefon med mina vänner i nedre änden av landet ,prata med mina utländska vänner via FB ja ,listan är bra lång.  

Äntligen kom den här smarta väskan ,man sätter den runt bil sättet fäster med hakar,och inuti finns hakar för att sätta fast hundarna i ,och så kan man dra för ett nät,men det behövs inte dom är inte hoppiga va sig.har väntat i ca.6veckor,men den är från kina,har inte lyckats hitta nått på nättet i sverige.så då kan dom åka i cupen och i veteranaren.helt perffekt,för min bil har ju skuff med nät,så då sitter dom säkert dom små liven,fanci har ju sin del från hennes vagn som oxå är en bil "korg" som är godkänd för bil så då är saken biff!  

Min underbara morgon vänvi läser tidningen tillsammans och luktar på blommor <3  

Besiktat pojkens bil allt är bra med den så nu ska dom svenska plåtarna koma ,som det strulat,men nu är det glömt .och han är glad,och det föstår jag ,så vi var en kväll han och jag och kollade stan,har ju legat helgen i förkylnings feber och sån skräll hosta som låter som gammal skrivmaskins tangenter.  

Lynx:komer på fika med den här när den börjar bli kör klar ett nytt projekt :) plockar med spanarn oxå om hon är snäll;) klart hon är men då får hon oxå följa på andra äventyr ,man vet ju aldrig vart vi hamnar:)

Av tulipaner - 27 september 2013 12:26

 

Nu har jag landat hemma hoppas jag.Det har vart mycket med min lunga,kontrast röntgen ,indikator insatt i armen ,koll om jag har TBC,men den visade inget. För dom som inte vet så har jag dragits med feber toppar i snart 2 års tid.och dom har alltid legat på över 39 grader,så kroppen och knoppen blir slut.och sen är det ju inte ett normalt tillstånd,feber är ju bara ett tecken på att nått inte är som det ska i kroppen.förra året togs det prover och dom var bra.I år då ledsnade jag och i våras togs det då mer prover ,bra värden och i höst då gick läkarn vidare med mer djupgående prover och lung röntgen.det enda som visade nått var då lungröntgen med en liten liten typ boll som finns där.min läkare tror på infektion,medecin läkarna likaså och lung läkarna samma,jag har frågat om dom tror det en tumör,och alla säger att det ser inte ut som nån sån utan det en infektion. så jag har fått tid för en bronkoskopi undra om det hette så,men dom går in i lungan och tittar på den lille där inne ,och tar prover,och vad händer sen undrade jag:då får du penecelin för den infektionen som kapslat in sig.och det förekommer och är vanligt.nu är det väl inte var och varannan som får det ,men inget konstigt.

samma med TBC som var utrotat,inget ovanligt att folk får det,så det min okunnskap i detta som gjorde att jag blev väldigt undrandes när dom skulle göra TBC kollen.men idag vet jag.som jag brukar säga :man lär sig något nytt varje dag och vecka samt måndad osv,man kan bara se det positiva i olka lärdommar ,dom gör oss rikare,trots elände mellan varven.   

Vi fick höst på en gång när man dragit ner persiennerna för att sova,och drog upp dom nästa dag,då var det kallt och ruggigt.men det så vi ska ha ,men jag vill ha den klara fina luften.men älskar alal höst färger,och när man börjar tända ljus ,ja det en härlig tid oxå,det finns positiva saker i alla årstider.

Att ha hund är dess värre ett badande varje dag ,inte hel hund men halv,mina är ju så små så dom drar ju in hela skogen,ibland med ris ,eller nått större barr sand och allt vad det har med sig,men vet ni,det härligt ändå skulle inte kunna tänka mig tanken att vara utan dom<3  

Så här trött är mopsen dom andra ligger i soffan och sover,och nu har jag besökt bloggar och svarat och det verkligen olika saker som finns att läsa vilket gör det hela väldigt intressant,skulle ju kunna skriva om våra resor ,men tycker det trevligare för andra att få sin egen upplevelse av olika länder när dom besöker dom.

Nu önskar jag alla en fin helg!och var rädd om er<3

Av tulipaner - 20 september 2013 20:54

 

Som matte har ränt i veckan,röntgen med kontrast samtal med läkare idag igen hos doktorn,det inget farligt det gäller bara att få bort bakterien dom vill bara veta vad för bakterie det är.förmodligen nått jag dragit på mig utomlands.skönt och veta.Har varit inne på det själv faktiskt. men ordentlig undersköningar har man varit på så nu känns det jätte bra.  

Har satt ner en del jobb på hundarna oxå vi tränar lite av varje.men med dom svart vita så är det att inte vara rädd för stora hundar och hundar i övrigt,dom är ju bägge påflugna,och en otäck händelse i polen.Dom är lite äldre men tycker vi är en bit på gång.har en tjej som varit hit 2 gånger hon är egentligen problem hunds coch ,men hon tyckte att det kunde hon försöka hjälpa mig med att dom känner sig trygga i hem området ,för där var den andra insidenten.

mopsen och jag ska gå rally lydnad,det mycket tecken i det så jag trodde först att man skulle kuta runt ,men så är inte fallet.har ju alltid gillat och göra saker med hundarna.som ni vet har jag ju haft stor hund innan .men kroppen säger nej  för det och små hundar går och lära det inga problem.det hänger  på en själv.  

Den här köpte jag i upplands väsby på hemvägen i sommar,och den har trivts jätte bra och blommar flitigt är inte så mycket för röda blommor ,men den går i vinrött mer om det inte sol.men den är helt ok.

Önskar alla en bra helg !

Av tulipaner - 17 september 2013 11:27

 

ja denna satt jag i på väg till bröllopet.detta är min äldsta sons bil som han väntat på i 9 månader och den kom han hem med samma dag 1½timma innan bröllopet gick av stapeln.och sitter med den yngsta och den längsta av oss alal med dom största fötterna oxå där bak,och så ska det köras om,och jag hugger honom i handleden hjälp säger jag ,vad gör du ,jag är rädd,rädd? du,ja jag ,vet du inte att mamma är åk rädd,näää kommer det dovt ,jaha men nu vet du.och så var det dags igen,nä men vet ni nu har jag 3 whoplash dokumenterade och snart får jag en ny,stop nu.

skulle fota ,ja det var ju en fotograf där oxå ,men vissa saker kan man vela ha själv oxå,så innan en anna då fått med sig kamera väskan den vanliga väskan och sig själv,så var det 2 unga grabbar som såg normala ut för dom där ute men inte för mig ,såg hur jobbig dom tyckte jag var ,kolla är klänningen nu nere så det inte fastnat i en tros kant osv..dom kan få lära sig lite dom oxå.  

Kyrkan är så fin,man blir så lugn när man sätter dit sina fötter och får sätta sig i lugn och ro,andas in lungnet.nu har jag stränga förpliktelser på att inte lägga ut bilder med ansikten på så jag följer det.  

En vän till oss körde dom till matstället vi fortsatte kvällen med mat tal och allt vad det innebär.  

Brudbuketen har min yngsta dotter gjort(hon är ju florist,jobbar med annat yrke för tillfället )men ska gå och ta några timmar på en firma här i stan dom behöver hjälp.alltså i en blomm affär ,nåja hoppas ni förstår.  

den tårtan var så super god konditoriet hade satt i choklad ganasch säkert fel stavat mendet var det godaste jag ätit på länge.och fin var den ju oxå.

hamnade då att sitta brevid makens pappa och han är så himmla trevlig så timmarna gick och det vimlades och lektes lekar,och jag höll ett tal helt otänkt och fick aplåder,så det kändes ju kul. men det var lyckat .och nu fick jag se lite bilder där fotografen tagit som bara var i miniatyr men dom såg jätte bra ut.sen blev det ju familje porträtt på gräset vilket var bra,jag har ju gått här ochsagt att nu börjar det vara dags för det,och då blev så bra.sen kan jag lova att dan därpå då var jag allt bra färdig,jobbigt och vara på fest ,men ack så lycklig.

 

ha det bra alla fina människor där ute<3 var rädd om er !

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se