Alla inlägg under september 2013

Av tulipaner - 27 september 2013 12:26

 

Nu har jag landat hemma hoppas jag.Det har vart mycket med min lunga,kontrast röntgen ,indikator insatt i armen ,koll om jag har TBC,men den visade inget. För dom som inte vet så har jag dragits med feber toppar i snart 2 års tid.och dom har alltid legat på över 39 grader,så kroppen och knoppen blir slut.och sen är det ju inte ett normalt tillstånd,feber är ju bara ett tecken på att nått inte är som det ska i kroppen.förra året togs det prover och dom var bra.I år då ledsnade jag och i våras togs det då mer prover ,bra värden och i höst då gick läkarn vidare med mer djupgående prover och lung röntgen.det enda som visade nått var då lungröntgen med en liten liten typ boll som finns där.min läkare tror på infektion,medecin läkarna likaså och lung läkarna samma,jag har frågat om dom tror det en tumör,och alla säger att det ser inte ut som nån sån utan det en infektion. så jag har fått tid för en bronkoskopi undra om det hette så,men dom går in i lungan och tittar på den lille där inne ,och tar prover,och vad händer sen undrade jag:då får du penecelin för den infektionen som kapslat in sig.och det förekommer och är vanligt.nu är det väl inte var och varannan som får det ,men inget konstigt.

samma med TBC som var utrotat,inget ovanligt att folk får det,så det min okunnskap i detta som gjorde att jag blev väldigt undrandes när dom skulle göra TBC kollen.men idag vet jag.som jag brukar säga :man lär sig något nytt varje dag och vecka samt måndad osv,man kan bara se det positiva i olka lärdommar ,dom gör oss rikare,trots elände mellan varven.   

Vi fick höst på en gång när man dragit ner persiennerna för att sova,och drog upp dom nästa dag,då var det kallt och ruggigt.men det så vi ska ha ,men jag vill ha den klara fina luften.men älskar alal höst färger,och när man börjar tända ljus ,ja det en härlig tid oxå,det finns positiva saker i alla årstider.

Att ha hund är dess värre ett badande varje dag ,inte hel hund men halv,mina är ju så små så dom drar ju in hela skogen,ibland med ris ,eller nått större barr sand och allt vad det har med sig,men vet ni,det härligt ändå skulle inte kunna tänka mig tanken att vara utan dom<3  

Så här trött är mopsen dom andra ligger i soffan och sover,och nu har jag besökt bloggar och svarat och det verkligen olika saker som finns att läsa vilket gör det hela väldigt intressant,skulle ju kunna skriva om våra resor ,men tycker det trevligare för andra att få sin egen upplevelse av olika länder när dom besöker dom.

Nu önskar jag alla en fin helg!och var rädd om er<3

Av tulipaner - 20 september 2013 20:54

 

Som matte har ränt i veckan,röntgen med kontrast samtal med läkare idag igen hos doktorn,det inget farligt det gäller bara att få bort bakterien dom vill bara veta vad för bakterie det är.förmodligen nått jag dragit på mig utomlands.skönt och veta.Har varit inne på det själv faktiskt. men ordentlig undersköningar har man varit på så nu känns det jätte bra.  

Har satt ner en del jobb på hundarna oxå vi tränar lite av varje.men med dom svart vita så är det att inte vara rädd för stora hundar och hundar i övrigt,dom är ju bägge påflugna,och en otäck händelse i polen.Dom är lite äldre men tycker vi är en bit på gång.har en tjej som varit hit 2 gånger hon är egentligen problem hunds coch ,men hon tyckte att det kunde hon försöka hjälpa mig med att dom känner sig trygga i hem området ,för där var den andra insidenten.

mopsen och jag ska gå rally lydnad,det mycket tecken i det så jag trodde först att man skulle kuta runt ,men så är inte fallet.har ju alltid gillat och göra saker med hundarna.som ni vet har jag ju haft stor hund innan .men kroppen säger nej  för det och små hundar går och lära det inga problem.det hänger  på en själv.  

Den här köpte jag i upplands väsby på hemvägen i sommar,och den har trivts jätte bra och blommar flitigt är inte så mycket för röda blommor ,men den går i vinrött mer om det inte sol.men den är helt ok.

Önskar alla en bra helg !

Av tulipaner - 17 september 2013 11:27

 

ja denna satt jag i på väg till bröllopet.detta är min äldsta sons bil som han väntat på i 9 månader och den kom han hem med samma dag 1½timma innan bröllopet gick av stapeln.och sitter med den yngsta och den längsta av oss alal med dom största fötterna oxå där bak,och så ska det köras om,och jag hugger honom i handleden hjälp säger jag ,vad gör du ,jag är rädd,rädd? du,ja jag ,vet du inte att mamma är åk rädd,näää kommer det dovt ,jaha men nu vet du.och så var det dags igen,nä men vet ni nu har jag 3 whoplash dokumenterade och snart får jag en ny,stop nu.

skulle fota ,ja det var ju en fotograf där oxå ,men vissa saker kan man vela ha själv oxå,så innan en anna då fått med sig kamera väskan den vanliga väskan och sig själv,så var det 2 unga grabbar som såg normala ut för dom där ute men inte för mig ,såg hur jobbig dom tyckte jag var ,kolla är klänningen nu nere så det inte fastnat i en tros kant osv..dom kan få lära sig lite dom oxå.  

Kyrkan är så fin,man blir så lugn när man sätter dit sina fötter och får sätta sig i lugn och ro,andas in lungnet.nu har jag stränga förpliktelser på att inte lägga ut bilder med ansikten på så jag följer det.  

En vän till oss körde dom till matstället vi fortsatte kvällen med mat tal och allt vad det innebär.  

Brudbuketen har min yngsta dotter gjort(hon är ju florist,jobbar med annat yrke för tillfället )men ska gå och ta några timmar på en firma här i stan dom behöver hjälp.alltså i en blomm affär ,nåja hoppas ni förstår.  

den tårtan var så super god konditoriet hade satt i choklad ganasch säkert fel stavat mendet var det godaste jag ätit på länge.och fin var den ju oxå.

hamnade då att sitta brevid makens pappa och han är så himmla trevlig så timmarna gick och det vimlades och lektes lekar,och jag höll ett tal helt otänkt och fick aplåder,så det kändes ju kul. men det var lyckat .och nu fick jag se lite bilder där fotografen tagit som bara var i miniatyr men dom såg jätte bra ut.sen blev det ju familje porträtt på gräset vilket var bra,jag har ju gått här ochsagt att nu börjar det vara dags för det,och då blev så bra.sen kan jag lova att dan därpå då var jag allt bra färdig,jobbigt och vara på fest ,men ack så lycklig.

 

ha det bra alla fina människor där ute<3 var rädd om er !

Av tulipaner - 12 september 2013 21:02

 

Ja mina vänner här sitter jag toresdag kväll,och tänker ganska långt tillbaka i tiden,närmare bestämmt 30 år tillbaka.jaha,och varför gör hon det då kanske någon tänker,jo,det är så att vår äldsta dotter gifter sig på Lördag och det så spännande ska ni tro,som jag hållit på med kläderna,känner en viss för närvarande skrivandes blogg,som äger ett visst antal boleros+ en extra klänning rikare i börsen fattigare.Hade köpt en i österrike som var så fiiin.men nä den var inte som jag tänkt mig.men nu är jag klar känns det som min man har köpt ny skjorta och slips så vi matschar varandra och gossarnas kostymer och skjortor är ok och även skor.det enda var då i det hela att hundar får inte vara i kyrkan och jag kan se mina 3 flickor som brudtärnor förstår ni.skämt och sido,men lite kul hade det vart allt.men yngsta dottern är tärna .Ni som inte känner till mig sen innan ,så har vi 4 barn 2 flickor och 2 pojkar ,med 4 års mellan rum.        så då vet ni vad jag gör på lördag ,det känns jätte kul och som hon hållit på med alt ,jag vet inte alls hur hennes brud klänning ser ut  så det blir jätte spännande.  det sorliga i det hela är att jag fick tand värk i kväll och måste ringa tandläkarn i morgon och få en jour tid och koma på,så det alltid något som ska jäklas ,den saken är klar. men det ingen fara det bara en tand ,men ack så retligt.ja ,jag ska sluta klaga.  

vi har varit på en härlig kvälls promenad med flickorna,det inte klokt hur varmt vi har +12 när vi gick iväg ,håller på och får tillbaka min kondis efter alla feber attacker som varit så är febern helt plötsligt borta ,bara så konstigt att den flygit sin kos,men det var lika bra det för det har vart rätt jobbigt med upp och ner gående feber.alla prover är bra dom har verkligen tagit allt som går och ta ,även borrelia ,jag bad om det .

Nu önskar jag att alla har en jätte fin helg och att vi får behålla vårt fina väder ,och så är ni rädda om er <3

Av tulipaner - 9 september 2013 21:59

 

Här är vi inte rädd för höst dopp inte:)

Hon är otrolig denna mops så är det bara ,men hon gör en glad varje dag<3  

Vi har en fin årstid nu sån otrolig sommar värme vi haft än,jag passar på och njuter ,jag hoppas ni gör detsamma!  

Här är mina flickor,dom ger mig glädje varje dag<3 är så glad över dom ,tänk vad man har det bra,har komit in i tacksamhets tankar<3

och så glad jag är över och träffa er här på bloggen ,vilka godingar ni är ,var rädd om er och på återseende!

Av tulipaner - 5 september 2013 18:25

 

Nu ska ni få se vad jag brukar ha för mig allt.  

Här börjar jag ,det kul kan jag lova ,jag älskar vatten!  

Nu tar jag allt vattnet,hänger ni med?!  

Och full ständig utdelning ,inte illa .En liten lek jag har .jag väger strax över 7kg och är en Maine conn dam som snart är 4år .Och matte säger att jag är jätte snäll :) gillar hundarna gör jag oxå,ibland så tror jag nog att jag är en hund faktiskt,men det vore väl ändå hemskt,jag är ju katt faktiskt.

Med dessa ord så önskar jag er en trevlig helg<3

Av tulipaner - 3 september 2013 12:01

 

En sol reflektion,tyckte det var fint!  

jag har bra vakt hundar :)  

Dahlia på utslagning.

en mysig kvälls bild på mina flickor,det mysigt så här men mörkt på gå vägarna innan man vänjer sig.sen är man inte brydd alls.  

Höst färger är allt vackra ,kan man annat än bli glad av dom så säg:)

Ha det så gott allihopa och var rädd om er !kram 

Ovido - Quiz & Flashcards