Senaste inläggen

Av tulipaner - 22 april 2014 14:06

 

Tanken var att ni skulle få se denna tupp som dom har i stads parken,det helt otroligt så fina saker dom gör där

ANNONS
Av tulipaner - 22 april 2014 13:57

 

Vi har haft sån tur så solen har varit med oss i påsk! Men det finns ett mindre bra väder som kallas vindar,och dom har inte varit nådiga.så det är riktigt kallt man får alt klä sig,men har man en plats i lä,då är det inga problem! men man är glad för solen i alla fall.vi hade ju inte sett den på ett bra tag innan .  här går det undan,inget bra foto,men det bevisar hundarnas snabbhet :)  

Hoppas alla haft en bra påsk! Här har vi haft barn som varit hemma och ätit ,så grillsäsongen är börjad här.sen har vi dom som kommer från sydamerika till helgen.ska bli så kul och se dom.och hunden blir nog jätte glad oxå.han är så snäll så det har inte varit något problem och ha honom.men han har inte våra rutiner det märkte man på en gån,men har komit in i dom väldigt bra!  

Nu hoppas jag att vädret håller i sig för här har vi inge snö kvar på gården längre,bara såna hägar som traktorn gjort när dom snö röjt.allt är så himmla tidigt,så jag hoppas inte vår sommar kommer och drabbas,men nä,det får inte bli så.

har koll på mina sticklingar här,och har värsta ågrenen med hur orangeriet ska se ut,man ska ju kunna leva med det oxå:)  men det blir bra i slut ändan.

 

Önskar alla en fortsatt bra vecka!var rädd om er <3

ANNONS
Av tulipaner - 15 april 2014 19:20

 

Ja här är det allt bildäcks byte på gång ,och då måste man ha koll på läget,om man är katt,annars går det inte .så det här passar perfffekt ,dom kan väl lämna dom här oxå,vilket ju inte är troligt.men roligt så länge det varar!  

Jag har haft stockholms besök i helgen,jätte kul.vi har känt varandra i måååånga år ,genom vårat intresse för islandshästar.och den vägen har det varit .hon kommer varje vår och vi går en liten runda på stan,och så dricker vi vårat lyxcappucino på en kafee i stan och pratar om allt möjligt och omöjligt.  tänk att det har hållit i isg ,min isläning blev sjuk och finns inte längre.hon har en egen uppfödd som hon ridit in nu och håller på och skolar.jätte kul och följa dom.   så varje sommar då gör vi ett besök där med husbilen. man tänker inte alltid på att man har det så bra med alla sina vänner som fins överallt i europa,man tar det förgivet.det faktiskt en så himmla trevlig blandning på intressen oxå,är ju rätt olik sinnad om man säger så:) 

 

så nu är jag inne på att skaffa ett orangeri,och min man är med på noterna,då får jag ha pelargonierna där och dom kommer upp nästa år oxå,samt blomm lökar ,amaryllisar osv.och så kan vi sitta där lite extra på hösten och få en tidigare vår där .för man ska gjuta ett golv,och så har man ca.10 ,15 grader varmt .och nått sånt utrymme har jag ju inte när garaget har samma värme som innomhus,så det känns kul och planera på.  

Påsken tar storm steg ,och vi med den . jag hoppas alla får ha en fin påsk,och man behöver inte göra den så märkvärdig,bara man har det bra och kan omge sig med de sina !  så kom ihåg se om era kvastar så det inte blir haveri,så syns på blåkulla,kvasta säkert!/kram

Av tulipaner - 8 april 2014 15:18

 

visst är väl solen vacker,den ger otroligt vackra bilder man njuter av! värme och glada människor,och hundar oxå,mina älskar och sola:)  sol inne sol i sinnet ,tror jag det finns nått ord språk,och det stämmer !  

Varje vår,då gör min man upp en brasa och grillar korv,det har blivit en tradition skulle jag nästa vilja säga.det lite kul:) man kan göra saker och hitta på och göra dom.sen vi tog bort grill platsen,så duger det här lika bra.

annars så tränar vi hund,och det tar på krafterna ,men är så himmla roligt,och lilla mopsen tycker det jätte kul!

sen så har jag satt om mina sticklingar,och dom lever! det finns ju en period som dom oxå ska ut på.så fort det går hörrni!

Och tulpanerna har komit upp,det som skogsfen skrev:när jag var lite orolig över den kyla som skulle koma för ett tag sen,att tulpaner fixar den,och jaaa,det gjorde dom.så jag tittar på dom varje dag:) det så spännande när man ser att det händer saker .naturen lever!!!!  

förkylningen den håller i sig i form av hosta som ligger j´kvar,och den kan man tydligen få dras med ett tag,så det hostas i kapp här mellan varven.nåja ,det går över men är väldigt irriterande.


vet ni tänker på dom som ska ta studenten av någon anledning,dom är i full färd med och välja klänning frisyr osv,så härligt,glädjens tid för dom!


Nu hoppas jag ni haft en fin vecka hitills ,och att den fortsätter så!/var rädd om er <3 

Av tulipaner - 4 april 2014 11:28

Spanaren bara till dig/kram  

Är i orangerier funderingar,och min man säger inte så mycket,han säger att man måste gjuta när tjälen far.men vi skulle behöva ha nått där vi kan sitta långt ut på höst/vintern och till tidiga våren.så det lite kul och få tänka till och rita lite,och fundera.                  var på fortsättnings kursen på rally lydnaden,det var lite tungt efter febern,men var ju fri i 3 dagar,men man vill inte missa nått när man betalar och inte kan göra det en annan gång,och kul är det:)        vad det händer saker där ute snön minskar för varje dag,vi fick faktiskt hagel igår,bara lite men det april så är det.

 

Igår hade vi sånt fint solväder,idag är det klart och fint så jag klagar inte .  har varit in och läst lite bloggar :alla vardags bekymmer finns ,och där dom retts upp och man går nya vägar,vilket oxå en av mina bloggvänner gjort,det så kul med alla olika stadier i våra liv,det jobbigt ,men det stärker , sånt är livet,och man lär sig konstigt nog!  märkligt men ändå inte

Idag ska vi på sjukgymnastik med corre:han ska visst gå emot vatten så han måste lyfta på sina ben gör ryggmusklerna.ska bli spännande,har aldrig varit på sånt innan.så bara det ger honom hjälp är ju jätte bra!

 

Vad man än säger om våra datorer så är jag så glad att jag kan ha kontakt med dottern hon är i syd amerika igår i san paulo och tack vare datorn så har vi daglig kontakt.kan det bli bättre,man är orolig fast man har vuxna barn och så reser dom på såna lång resor jämt,jajja,nu låtter jag gaggig.

 

 

Nu önskar jag alal en trevlig helg ,och hoppas alla får njuta av fint väder ,och så är ni rädd om er/kram

Av tulipaner - 31 mars 2014 17:29

 

I fredags började jag hosta ,lör/sön var febern ett faktum,har legat på nästan 40 grader hela tiden,något så jobbigt,visst det bara en förkylning men kroppen tar ju så stryk.trodde jag skulle klara mig,blir alltid förkyld vid jul,och denna julen klarade jag mig.men inte nu ,hstan är sjukt hemsk låter som krupp hosta nästan.idag feber fri tack och lov,men matt och det ju inte konstigt.undra om man kan vaccinera sig mot förkylningar för resten av sitt liv?! ja,det väl,så att det komer nya bakterie stammat hela tiden,och virus biter nog inte dessa sprutor för .hemskt och vara inne,vill bara ut!!är en ute människa och då blir det extra jobbigt oxå.oj,sånt gnäll från en vuxen människa med förkylning ,låter ju som en karl gör ju! uj uj  

Liten pense pelargon lukt:har spårat in på lukt pelargonier,har aldrig brytt mig ,men helt plötsligt så har jag det.har en prins Nikolaj och doktor westerlund,skulle kankse läst mitt förra blogg inlägg kanske blir samma om pelargonierna,ja strunt det samma ,då får det vara så för denna gång :) och har ju då komit på nåt så fruktansvärt smart här,vi behöver ju ett orangeri så klart med lite värme under vintern,har försökt hålla pelargonier vid liv i många år men icke ,dom dör precis i början av våren,tycker solen skulle väcka dom men inte då det.men med et sånt så skulle dom göra det,för dom blir ju bara större med åren.min kära man sa inte så mycket,men han tänkte garanterat dess mer ,frö sånna måste ju gjutas innan man börjar bygga .ja,jag vet jag och mina ideer .dom tar aldrig slut .tur är väl det egentligen:)))  

Nu får ni en bild från forna tider,tänk vad våra bilar har ändrats,det ju helt otroligt.men tekninken går framåt som vi vet med allt vad det innebär.

 

Nu önskar jag er en fin vecka och att ni är rädd om er <3

 

Läste inne hos tant glad om en historia hon skrivit själv som var så himmla bra! allt som rör mobbing ,trakasserier osv ska tas upp,jag kan försöka förstå hur hemskt det är,men har ju aldrig känt det dom gör som drabbas,det måste vara ett rent helvete på ren svenska.och sånt ska bara inte accepteras,och dom som håller på så ska oxå ha hjälp för nått är inte som det ska i deras helt bakvända värld för at göra sig märkvärdiga,coola eller vad man ska kalla det.usch för sånt

Av tulipaner - 28 mars 2014 09:55

 

Detta är årets pelargon,tyckte den inte var så fin på bild,trevligare i verkligheten.

nu känns det att det är på gång,våren,vi har haft soliga fina dagar flera i sträck nu!man bara njuter.

bara rädd att det kommer ett bakslag med regn eller nått som förra året,vintern har varit nog så konstig.


man hör barnen,dom är så glada ,fågelsång,folk är ute helt plötsligt,det händer massor nu,som är så roligt!  

Nu har barnbarnet komit ,han ska vara här 1 månad,matte och husse har åkt till syd amerika,och denna fina herre har hält problem och muskel problem i ryggen,så vi ska på sjukgymnastik,där han får "trammpa vatten"tydligen ganska jobbigt för honom. och detta med fram tassen en åkomma som drabbar shelties ,så det tråkigt,men många raser har ju sina problem när dom blir äldre.men det fixar vi,det tråkiga är att det koppel promenader i en viss tid.och sen ska vi hem.igår fick han låna fancies taxi,ochden tyckte han var ok :)  mycket hund nu,och ja ,det ju ett intresse för mig .  blogg torka hos folk eller för fint väder ute?!


blir så glad när primorose berättar om mopsen och hur dom hade barnvagnen med sig,det äkta hund människa som gör sitt yttersta för hunden<3


var rädd om er ,gör det finaste av dagen,och var rädd om er<3

Av tulipaner - 25 mars 2014 16:11

 

Jag kunde inte låta bli och köpa penser ,dom tål ju nån minus grad,och jag har tagit in dom över natten.då känns det som vår ,när man kan börja ha dom.det som en start på våren nästan.

vi har haft riktigt fina dagar här ,det vår,frågan är om det verkligen är det,törs man tro på det?!

jag hoppas det för nu är april i antågande.

 

vi har hoppat på vår förstsättnings kurs i rally lydnad ,så det fullt upp ,men sen kommer ju värmen ,och då ska inte mopsen göra så mycket,dom är ju små platt nosar .så vi får träna på lite på gårn sen,vi har i alla fall gått den .

och sen till hösten då får vi går vidare :)       hon behöver verkligen göra nått vettigt mer än ut och promenera och lösa små sök grejer.  

En ljus blå himmel,så vackert och bekymmers löst det känns ,MEN:så får jag höra om en pojk som går i 9:an som tydligen kastat sig framför tåget,det pratas om när mobning ,och nått om hans skolval till gymnasiet.men det har tydligen varit väldigt mycket nätmobbning .och jag blir bestört över sånt här.en del dom rycker på axlarna,och tycker som så att vad kan man göra. och sen är det bra med det. vet inte :men jag reagerar verkligen över det,så här ska det bara inte vara .något måste ju ske,föräldrar måste kontaktas via skolorna,det ju inte första gången sånt här händer. vuxna måste markera över detta,det måste ju ta stopp nån gång,man kan ju inte tilllåta sina ungar och sitta på nätet och spy galla över folk så dom börjar må så dåligt så det blir såna här saker . 

 

  

Hoppas alla får njuta av vår vädret ! och slipper förkylningen som tydligen är som vanligt lång varig.

var rädd om er <3

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se